Bake cheesecake

AdventurerKatzi
Rating5.04.5 thousand times & (3) DifficultyAdvanced

That's our favorite cheesecake, because he:
- is made fast,
- super simple,
- he always succeeds,
- he's very juicy,
- he's not too cute,
- he is without fruit (that many children do not like) and he
It's also good the next day, if there's anything left of it.
With this step by step guide you can also bake beginners. Trust yourself and bake this cake for Mother's Day or birthday.
Have fun!

Media Education for Kindergarten and Hort

Kind bastelt eine Rassel mit dem Navi
The Adventure Navi, the app for DIY projects, enables media education for the youngest.

Relief in everyday life, targeted promotion of individual children, independent learning and - without any pre-knowledge already usable by the youngest!



Titelbild zur Bastel- und DIY-Idee für Kinder '(657) Käsekuchen backen'
Material for1 Child
Prep Time10 min.Adv. Time30 min.Total Time40 min.
 Thermomix
Ingredients for filling:
 125 g Margarine
 180 g Sugar
 1 gal Vanilla sugar
 3 Eggs
 500 g Quark
 1 Cups of sour cream200g
 1 gal Vanilla pudding powder
 1 Cups (beaten) cream200g
Ingredients for the dough:
 200 g Flour
 75 g Margarine
 65 g Sugar
 ½ gal Baking powder
 1 Egg
Other ingredients for the form:
 1 lb Margarine
 2 lbs Semmelbrösel or ground almonds
 a little flour
Other materials/auxiliaries:
 1 Medium-sized bowl
 1 Small stirrup cups
 1 Hand stirrer
 1 Thermomix or kitchen machine
 1 Dough scrapers
 1 Knives
 1 Table spoons
 1 Teaspoon
 1 Spring Form 26 cm diameter
 possible aluminium foil
 Pasta wood
 Aprons
 1 Brushes
Oven:
 Preheat to 180 degrees above/underheat.
 ca. 60 minutes baking time
All links marked with a shopping cart lead to Amazon - here we have selected products that we would order ourselves and in part also ordered. In a qualified purchase via the advertising link, we as Amazon partner receive a commission, for you there are no costs. You thus support our cost- and advertising banner-free, educational offer.
1

First you make the filling, so you save the rinsing of the mixing bowls.

2

Add all ingredients for the filling to the thermomix. Stirs the whole: 1 1/2 minutes at level 3-4.

Bild zum Schritt 2 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Gebt alle Zutaten für die Füllung in den Thermomix. Verrührt...'

3

Meanwhile, you hit the cream stiffly with the hand stirrers.

Bild zum Schritt 3 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'In der Zwischenzeit schlagt ihr die Sahne mit dem Handrührgerät...'

4

Then fill the quark from the thermomix into a large bowl.

Bild zum Schritt 4 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Anschließend füllt ihr die Quarkmasse aus dem Thermomix in eine...'

5

Then add the whipped cream to the quark mass. Slowly lower the cream with a dough scraper.

Bild zum Schritt 5 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Danach gebt ihr die geschlagene Sahne zur Quarkmasse dazu. Hebt...'

6

Then you put the quark mass aside.
Tip: Shake every now and then at the bowl, so that the air bubbles in the quark mass rise upwards. Because there is too much air in the dough, then the cake tears when baking!

Bild zum Schritt 6 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Dann stellt ihr die Quarkmasse zur Seite.   Tipp:...'

7

Now you put the ingredients for the dough in the mixing pot. You don't need to rinse it off beforehand.

Bild zum Schritt 7 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Jetzt gebt ihr die Zutaten für den Teig in den...'

8

Knead all ingredients into a dough. To do this, switch the Thermomix 1 1/2 minutes to level 3.

Bild zum Schritt 8 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Knetet alle Zutaten zu einem Teig. Dafür schaltet ihr den...'

9

While the dough kneads, grease the spring shape with margarine. Use a brush and spread about 1 tablespoon of margarine.

Bild zum Schritt 9 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Während der Teig knetet, fettet ihr die Springform mit Margarine...'

10

Then spread out the shape with about 2 tablespoons of breadcrumbs or ground almonds.
Spoon the bread crumbs into the cake shape and shake the shape back and forth - just like when sifting sand. Don't forget the edge!
Tip: If the cake shape is best kept over the sink, the excess bread crumbs can fall into the sink.

Bild zum Schritt 10 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Danach streut ihr die Form mit ungefähr 2 Esslöffel Semmelbröseln...'

11

The edge and the floor should be evenly covered. You then tilt out all non-sticking bread crumbs.

Bild zum Schritt 11 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Der Rand und der Boden sollen gleichmäßig bedeckt sein. Alle...'

12

Then take the dough out of the mixing pot and form an even dough ball. The dough is very soft!

Bild zum Schritt 12 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Anschließend nehmt ihr den Teig aus dem Mixtopf und formt...'

13

Then dust out the work surface and the dough with some flour. Attention: do not use too much flour, the dough should remain soft and supple!

Bild zum Schritt 13 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Dann stäubt ihr die Arbeitsfläche und den Teig mit etwas...'

14

Now roll out the dough as round as possible. The dough should be a little bigger than your jumping shape.

Bild zum Schritt 14 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Jetzt rollt ihr den Teig möglichst rund aus. Der Teig...'

15

Then divide the dough into four quarters. It is much too unstable and too soft to put it into shape as a whole.

Bild zum Schritt 15 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Teilt den Teig danach in vier Viertel. Er ist nämlich...'

16

Then put one quarter after the other in the cake shape. The dough is slightly up at the edge.

Bild zum Schritt 16 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Legt anschließend ein Viertel nach dem anderen in die Kuchenform....'

17

If that doesn't work, press the dough with your fingers into the shape. The edge is about two centimetres high.

Bild zum Schritt 17 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Falls das nicht klappt, drückt ihr den Teig mit den...'

18

If all four parts are in shape, then you connect the dough pieces by pressing them together with your fingers.

Bild zum Schritt 18 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Liegen alle vier Teile in der Form, dann verbindet ihr...'

19

Then push the edge of the dough slightly upwards with your hand.

Bild zum Schritt 19 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Danach drückt ihr den Rand des Teiges mit der Hand...'

20

This is what the dough looks like in the form.

Bild zum Schritt 20 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'So sieht jetzt der Teig in der Form aus.'

21

Now pour the quark into the spiny form.

Bild zum Schritt 21 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Gießt nun die Quarkmasse in die Sprinform.'

22

Shakes again the whole form back and forth, so that existing air bubbles can still escape.

Bild zum Schritt 22 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Rüttelt auch hier nochmals die ganze Form hin und her,...'

23

Place the cake in the oven preheated to 180 degrees (hot air) and bake it for about 60 minutes.
Make sure it doesn't get too dark. After 50 minutes, check how bright it is. If necessary, cover it with aluminium foil for the last 10 minutes.

24

Then let the cake cool in the form. After about 1 hour you can loosen the edge from the shape.

Bild zum Schritt 24 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Anschließend lasst ihr den Kuchen in der Form abkühlen. Nach...'

25

Serve the cheesecake very fresh.
Let it taste like it!

Bild zum Schritt 25 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Serviert den Käsekuchen am besten ganz frisch.  Lasst ihn...'

26

Enjoy baking!

27

The ideal cake for any occasion.

Materials

 Thermomix
Ingredients for filling:
 125 g Margarine
 180 g Sugar
 1 gal Vanilla sugar
 3 Eggs
 500 g Quark
 1 Cups of sour cream200g
 1 gal Vanilla pudding powder
 1 Cups (beaten) cream200g
Ingredients for the dough:
 200 g Flour
 75 g Margarine
 65 g Sugar
 ½ gal Baking powder
 1 Egg
Other ingredients for the form:
 1 lb Margarine
 2 lbs Semmelbrösel or ground almonds
 a little flour
Other materials/auxiliaries:
 1 Medium-sized bowl
 1 Small stirrup cups
 1 Hand stirrer
 1 Thermomix or kitchen machine
 1 Dough scrapers
 1 Knives
 1 Table spoons
 1 Teaspoon
 1 Spring Form 26 cm diameter
 possible aluminium foil
 Pasta wood
 Aprons
 1 Brushes
Oven:
 Preheat to 180 degrees above/underheat.
 ca. 60 minutes baking time
All links marked with a shopping cart lead to Amazon - here we have selected products that we would order ourselves and in part also ordered. In a qualified purchase via the advertising link, we as Amazon partner receive a commission, for you there are no costs. You thus support our cost- and advertising banner-free, educational offer.

Directions

1

First you make the filling, so you save the rinsing of the mixing bowls.

2

Add all ingredients for the filling to the thermomix. Stirs the whole: 1 1/2 minutes at level 3-4.

Bild zum Schritt 2 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Gebt alle Zutaten für die Füllung in den Thermomix. Verrührt...'

3

Meanwhile, you hit the cream stiffly with the hand stirrers.

Bild zum Schritt 3 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'In der Zwischenzeit schlagt ihr die Sahne mit dem Handrührgerät...'

4

Then fill the quark from the thermomix into a large bowl.

Bild zum Schritt 4 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Anschließend füllt ihr die Quarkmasse aus dem Thermomix in eine...'

5

Then add the whipped cream to the quark mass. Slowly lower the cream with a dough scraper.

Bild zum Schritt 5 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Danach gebt ihr die geschlagene Sahne zur Quarkmasse dazu. Hebt...'

6

Then you put the quark mass aside.
Tip: Shake every now and then at the bowl, so that the air bubbles in the quark mass rise upwards. Because there is too much air in the dough, then the cake tears when baking!

Bild zum Schritt 6 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Dann stellt ihr die Quarkmasse zur Seite.   Tipp:...'

7

Now you put the ingredients for the dough in the mixing pot. You don't need to rinse it off beforehand.

Bild zum Schritt 7 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Jetzt gebt ihr die Zutaten für den Teig in den...'

8

Knead all ingredients into a dough. To do this, switch the Thermomix 1 1/2 minutes to level 3.

Bild zum Schritt 8 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Knetet alle Zutaten zu einem Teig. Dafür schaltet ihr den...'

9

While the dough kneads, grease the spring shape with margarine. Use a brush and spread about 1 tablespoon of margarine.

Bild zum Schritt 9 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Während der Teig knetet, fettet ihr die Springform mit Margarine...'

10

Then spread out the shape with about 2 tablespoons of breadcrumbs or ground almonds.
Spoon the bread crumbs into the cake shape and shake the shape back and forth - just like when sifting sand. Don't forget the edge!
Tip: If the cake shape is best kept over the sink, the excess bread crumbs can fall into the sink.

Bild zum Schritt 10 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Danach streut ihr die Form mit ungefähr 2 Esslöffel Semmelbröseln...'

11

The edge and the floor should be evenly covered. You then tilt out all non-sticking bread crumbs.

Bild zum Schritt 11 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Der Rand und der Boden sollen gleichmäßig bedeckt sein. Alle...'

12

Then take the dough out of the mixing pot and form an even dough ball. The dough is very soft!

Bild zum Schritt 12 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Anschließend nehmt ihr den Teig aus dem Mixtopf und formt...'

13

Then dust out the work surface and the dough with some flour. Attention: do not use too much flour, the dough should remain soft and supple!

Bild zum Schritt 13 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Dann stäubt ihr die Arbeitsfläche und den Teig mit etwas...'

14

Now roll out the dough as round as possible. The dough should be a little bigger than your jumping shape.

Bild zum Schritt 14 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Jetzt rollt ihr den Teig möglichst rund aus. Der Teig...'

15

Then divide the dough into four quarters. It is much too unstable and too soft to put it into shape as a whole.

Bild zum Schritt 15 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Teilt den Teig danach in vier Viertel. Er ist nämlich...'

16

Then put one quarter after the other in the cake shape. The dough is slightly up at the edge.

Bild zum Schritt 16 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Legt anschließend ein Viertel nach dem anderen in die Kuchenform....'

17

If that doesn't work, press the dough with your fingers into the shape. The edge is about two centimetres high.

Bild zum Schritt 17 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Falls das nicht klappt, drückt ihr den Teig mit den...'

18

If all four parts are in shape, then you connect the dough pieces by pressing them together with your fingers.

Bild zum Schritt 18 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Liegen alle vier Teile in der Form, dann verbindet ihr...'

19

Then push the edge of the dough slightly upwards with your hand.

Bild zum Schritt 19 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Danach drückt ihr den Rand des Teiges mit der Hand...'

20

This is what the dough looks like in the form.

Bild zum Schritt 20 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'So sieht jetzt der Teig in der Form aus.'

21

Now pour the quark into the spiny form.

Bild zum Schritt 21 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Gießt nun die Quarkmasse in die Sprinform.'

22

Shakes again the whole form back and forth, so that existing air bubbles can still escape.

Bild zum Schritt 22 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Rüttelt auch hier nochmals die ganze Form hin und her,...'

23

Place the cake in the oven preheated to 180 degrees (hot air) and bake it for about 60 minutes.
Make sure it doesn't get too dark. After 50 minutes, check how bright it is. If necessary, cover it with aluminium foil for the last 10 minutes.

24

Then let the cake cool in the form. After about 1 hour you can loosen the edge from the shape.

Bild zum Schritt 24 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Anschließend lasst ihr den Kuchen in der Form abkühlen. Nach...'

25

Serve the cheesecake very fresh.
Let it taste like it!

Bild zum Schritt 25 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Serviert den Käsekuchen am besten ganz frisch.  Lasst ihn...'

26

Enjoy baking!

27

The ideal cake for any occasion.

Bake cheesecake

Follow us on Facebook , Instagram and Pinterest
Don't miss any more adventures: Our bottle mail

One Comment

  1. 1.9 thousand times & ()

    What an ingenious recipe!
    I'm impressed how easy it is to put the floor in shape. Thank you for this wonderful tip! This is how even our 8-year-old daughter succeeds.?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, document. Drop file here