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Cake with rhubarb compote

Material for1 ChildPrep Time10 min.Adv. Time30 min.Total Time40 min.

Rhubarb time is often not special for children, because they often do not like the sour taste of rhubarbs. This cake can be sweetened according to taste and as a compote the rhubarb also tastes like many children.
They can actively help with the preparation. The pulling of the juice is also fascinating for children and made so that they can easily implement it. This step by step guide makes baking easy. Try it out yourself. Tip: Rhubarb cake also tastes delicious with some cream.

Titelbild zur Bastel- und DIY-Idee für Kinder '(798) Kuchen mit Rhabarberkompott'

Ingredients for the rhubarb mass:
 1 kg Rhubarbs Uncleaned weight
 180 g Sugar
 1 gal Vanilla pudding
 250 ml Rhubarb juice we make this ourselves: see instructions!
 250 ml Water
Ingredients for the dough:
 375 g Flour
 1 gal Baking powder
 70 g Sugar
 1 gal Vanilla sugar
 1 Egg
 5 lbs Milk
 100 g Margarine
To grease the spring shape:
 1 lb Margarine
 2 lbs Breadcrumbs or ground almonds
Other utensils:
 1 Cutting board
 1 Knives
 1 Kitchen scales
 1 Drain sieves
 1 Bowl
 1 Table spoons
 1 Knives
 1 Stirring bowlor thermomix
 1 Dough scrapers
 1 Pasta wood
 1 Spring Form
 1 Brushes
 1 Pot
 1 Snow brooms
 1 Measuring cup
 1 Cooking spoonsor dough scrapers
 1 Cake plate
Preheat the oven to 180 degrees and bake for 40 minutes.
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Prepare the rhubarb mass first:
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First, wash and clean the rhubarb.

Bild zum Schritt 2 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Zuerst wascht und putzt ihr den Rhabarber.'

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To do this, cut off the ends, then peel off the shell. It doesn't have to be peeled completely.

Bild zum Schritt 3 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Dazu schneidet ihr die Enden ab. Dann lässt sich die...'

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Then you cut the rhubarb into the same size, about 2 cm long pieces. Very thick rhubarb sticks halve it.

Bild zum Schritt 4 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Anschließend schneidet ihr den Rhabarber in gleich große, circa 2...'

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Then you wash the rhubarb in a sieve.

Bild zum Schritt 5 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Anschließend wascht ihr den Rhabarber in einem Sieb.'

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Then put the rhubarb in a bowl.

Bild zum Schritt 6 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Gebt den Rhabarber dann in eine Schüssel.'

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Now you spread the sugar over the rhubarb.

Bild zum Schritt 7 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Jetzt streut ihr den Zucker über den Rhabarber.'

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Then you mix the rhubarb with the sugar and leave it to pull the juice.

Bild zum Schritt 8 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Dann vermischt ihr den Rhabarber mit dem Zucker und lasst...'

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After about 15 minutes there is already some liquid in the bowl.

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In the meantime, you can prepare the dough.

Make cloves:
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Put all the ingredients for the dough in a bowl and knead them together.

Bild zum Schritt 12 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Gebt alle Zutaten für den Teig in eine Schüssel und...'

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Kneads until a smooth dough is formed.

Bild zum Schritt 13 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Knetet so lange bis daraus ein glatter Teig entsteht.'

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Now cut off a third of the dough and put it aside.

Bild zum Schritt 14 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Jetzt schneidet ihr ein Drittel des Teiges ab und legt...'

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2. Bild zum Schritt 14 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Jetzt schneidet ihr ein Drittel des Teiges ab und legt...'

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Now grease your jump shape with margarine.

Bild zum Schritt 16 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Fettet nun eure Springform mit Margarine ein.'

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Then spread out the greased form with breadcrumbs (or ground almonds). Then shake out the excess breadcrumbs.

Bild zum Schritt 17 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Danach streut ihr die gefettete Form mit Semmelbrösel (oder gemahlenen...'

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Roll out the large piece of dough round. Then divide it into four parts.

Bild zum Schritt 18 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Rollt nun das große Teigstück rund aus. Teilt es anschließend...'

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Now put one dough quarter after another in the form. The edge is a bit up.

Bild zum Schritt 19 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Legt jetzt ein Teig-Viertel nach dem anderen in die Form....'

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Finally, press the seams together with your hands.

Bild zum Schritt 20 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Drückt zum Schluss die Nahtstellen mit den Händen zusammen.'

Manufacture rhubarb pudding:
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The juice that the rhubarb has drawn in the meantime, you need for the filling.

Bild zum Schritt 22 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Den Saft den der Rhabarber zwischenzeitlich gezogen hat, den benötigt...'

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Pour the rhubarb into a sieve and collect the juice in another bowl.

Bild zum Schritt 23 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Schüttet den Rhabarber in ein Sieb und fangt den Saft...'

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Now measure 1/4 liters of rhubarb juice. Fill the juice to a total of 500ml with water.

Bild zum Schritt 24 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Messt nun 1/4 Liter des Rhabarbersafts ab. Füllt den Saft...'

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Now you cook a vanilla pudding from the water-juice mixture according to the package instructions. Fill the water-juice mixture in a large pot and stir the pudding powder and some sugar into the liquid. Let the mixture boil with constant stirring.

Bild zum Schritt 25 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Jetzt kocht ihr aus dem Wasser-Saft-Gemisch einen Vanillepudding nach Packungsanleitung....'

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Stir until the measurements become thick.

Bild zum Schritt 26 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Rührt solange, bis die Maße dickflüssig wird.'

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Then you pour the drained rhubarb into the pudding compound.

Bild zum Schritt 27 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Anschließend schüttet ihr den abgetropften Rhabarber in die Puddingmasse.'

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Mix them both together.

Bild zum Schritt 28 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Vermischt beides miteinander.'

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Let the mixture boil again with the rhubarb. So the rhubarb also becomes soft.

Bild zum Schritt 29 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Lasst die Masse mit dem Rhabarber noch einmal aufkochen. So...'

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Then fill the compote in the prepared cake form. Gently strike the mixture.

Bild zum Schritt 30 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Anschließend füllt ihr den Kompott in die vorbereitete Kuchenform. Streicht...'

Prepare dough gratings:
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Now roll out the remaining dough to a thin circle. Then cut it into about 1 cm wide strips.

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These stripes put them on the compote with a little distance to each other.

Bild zum Schritt 33 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Diese Streifen legt ihr mit etwas Abstand zueinander auf den...'

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First set a direction and then you lay the cross stripes. This is how a grid is created.

Bild zum Schritt 34 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Legt erst eine Richtung und dann legt ihr die Querstreifen....'

The cake is baked at 180 degrees of hot air for about 40 minutes.
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After baking, let the cake cool down in the form, because the rhubarb compote becomes firm only after cooling and then holds the cake together.

Bild zum Schritt 36 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Lasst den Kuchen nach dem Backen in der Form auskühlen....'

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Put the cooled cake on a cake plate.

Bild zum Schritt 37 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Setzt den ausgekühlten Kuchen auf eine Tortenplatte.'

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Let's taste the cake.

Bild zum Schritt 38 für das Bastel- und DIY-Abenteuer für Kinder: 'Lasst euch den Kuchen schmecken.'

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Also with cream the cake tastes very tasty.